Pak ze!
Door: Pat
Blijf op de hoogte en volg Patrick
26 Februari 2013 | Laos, Pakxe
Vanwege een groot festival blijven wij in het zuiden van Laos. We wilden eigenlijk nog wel naar het noorden gaan maar goed we hoorden dat noord vietnam en laos bijna dezelfde landschap hebben dus we missen niks!
Het was een 3 uur rit van Don Det naar Pakse en natuurlijk werd er in het gangpad van de bus allemaal tassen opgestapeld, zodat het gangpad geblokkeerd was. Niemand protesteerde want we waren ondertussen wel gewend aan de Lao manier ;) !!
Toen we aankwamen in Pakse was het midden op de dag en natuurlijk geen hostel niks geboekt. Dus wij weer rondstruinen en toen kwamen we Nederlanders tegen die wij eerder hadden gesproken in Thailand. Zij adviseerden ons een goedkoop
hotelletje wat niet ver uit het centrum was. Dus wij daar heen gelopen en ingecheckt. Ze spraken alleen Frans, dus communiceren ging niet makkelijk maar hee wij zijn mensen van de wereld wij kunnen tegenwoordig met iedereen praten :P!
Na uiteraard ff opfrissen en ff een power nap in de middag gingen we de stad in om te kijken of wij een trekking tour door de jungle konden doen. Wij beetje rondgekeken en toen kwamen we bij een betrouwbare travel agency, Greendiscovery.
Ze hadden super veel activiteiten.. wel prijzig maar leek ons wel echt leuk. Het nadeel was alleen.. er was geen groep. Dus dat zou betekenen dat alleen wij + gids door de jungle heen zouden gaan. Naja
dat was niet echt de bedoeling, want het leek ons juist leuk om met een grotere groep te gaan en dat scheelde ook ff 100 euro per persoon.
Naja we hebben ons ingeschreven voor de tour in de hoop dat er iemand zou komen.
Dag 2#
We hadden bij Green Discovery veel dingen gelezen over de Bolaven Plateau. Dit is een gebied waar de beste koffie plantages groeit van de wereld (zeggen ze). Ook is hier nog jungle te vinden met mooie watervallen enzo.
Hier wilden wij die trekking doorheen doen, maar helaas geen reactie om met een groep te gaan. Dus gingen wij een eigen "tour" door de bolaven maken en dat betekende dat wij de volgende dag dus hierheen zouden gaan
en daar op eigen gelegenheid zouden gaan overnachten.
We gingen eerst koffie drinken en ff ontbijten bij een leuk koffiehuisje vlakbij ons. Ze schenken hier fairtrade koffie uit de Bolaven Plateau dus ja dat is wel een goed verhaal natuurlijk.
Toen we weggingen moest Fleur toch nog ff naar de wc.. naja dus ik wachten bij de deur.. komt ineeens de Amerikaanse general manager jaa wat doe je? Uh nou we wilden net weggaan enne.. dus hij zo van..
jaa ga weg hier en dit is niet normaal wat je doet.. Na we waren allebij verbeisterd.. want wat gebeurde er ineens. Dus ik wilde wat terugzeggen, maar het kwam er gewoon niet uit.
Stonden we buiten..looptie langs.. jaa thanks againn! Hij stapt in zijn auto en weg was hij. Echt wat een eikel we snapten er niks meer van.
Naja goed we gingen maar naar de markt toe endit waren gigantische grote hallen net als op de Bazaar in Beverwijk.
Ik had een rugzak nodig, want helaas was mijn tas gesneuveld en Fleur wilde een nieuwe fleece dekentje hebben want ze was die van haar ergens vergeten..
We vonden wat we nodig hadden en toen moesten we afdingen. Op het begin vonden we dat moeilijk, maar ik had het ineens op mn heupen en dingde dik 2/3e van de prijs af.
Najaa allebei een koopie dus :)! Na de markt liepen we naar een shopping mal..komen we daar aan.. is het weer net zo een teleurstelling als toen in Vientiane.
Het ziet er gewoon 100x skraler uit als het Makado centrum haha dus dan kan je je wel voorstellen wat we hebben gezien. We gingen maar snel weg om ergens ff te lunchen.
We gingen noodle soep eten en die van mij was scherrrupppppp echt niet normaal. Ik had er wat saus enzo ingedaan en serieus 5 korreltjes peper.. Maar zo scherp kreeg er gewoon buikpijn van hahaa.
Die mensen vonden het wel mooi, maarja voelde me echt niet goed dus we gingen terug naar het hotel, omdat we daar internet hadden.
We moesten snel wat regelen voor het festival want dat was volgende week al en de guesthouses begonnen vol te zitten.. dus dit hebben we de hele dag gedaan.
Na alle guesthouses gebeld te hebben was ik het zat en belde ik een soort van bemiddelaar in het Champasak gebied om te vragen wat er nog wel vrij was. Ze wezen ons op een guesthouse in Champasak zelf en die koste 15 dollar..
Naja beetje boven ons budget, maar volgens hem was alles vol en dat kon wel kloppen want iedereen die ik zelf sprak zei al dat het best wel druk al was..
We hadden deze kamer geboekt en dat was een pak van ons hart, want we waren hier al echt een aantal dagen druk mee bezig geweest.
Want als we niet naar dit festival konden dan zouden we naar het noorden gaan, maar gelukkig is het op de valreep gelukt.
Daarna zijn we ergens gaat eten, spullen ingepakt en gaan slapen. Want de volgende dag gingen we met de Patrick en Fleur travelagency naar de Bolaven PLateau. Lekker op eigen houtje weer het avontuur tegemoet!
Zoals jullie lezen was Pakse niet bijzonder, maar dat wisten we wel al. Het heeft iets van 70.000 inwoners en is 1 van de grootste steden in Laos.
Pakse is lekker stoffig, maar wel hadden ze gewoon een supermarkt en wat winkeltjes.. want ook dat is niet altijd te vinden in Laos.
Jaa in Laos krijg je wel echt het backpackers gevoel.. De aanvaring met die Amerikaanse man was erg bijzonder.. zo hard schreeuwen tegen ons midden in zijn zaak. We waren toch beetje van slag erdoor, want dat hadden we gewoon echt niet verwacht.
Maarjaa ook in Laos wonen eikels blijkbaar.
Gelukkig gaat het festival door, dus dat is wel bijzonder. Het is een boeddhistisch festival bij Vat Phu, wat vroeger erg heilig was voor de oude Khmer bevolking (die van Angor Wat weetjewel)!
Goed dat was Pakse en op naar het volgende avontuur.. de Bolaven Plateau!
Ciaoooo bedankt voor het lezen en dikke kus van ons xxxxxxx!