Wel of niet tuben in Vang Vieng?!
Door: Pat
Blijf op de hoogte en volg Patrick
20 Februari 2013 | Laos, Vangviang
Oke dan onze tweede stop in Laos en we waren beetje gewend aan de mentaliteit hier.. In Thailand gingen dingen lanzaam, maar
hier al helemaal. Tot onze verbazing werden we wel echt stipt op tijd op gehaald om naar de bus te gaan. De busreis zou ongeveer zo een 6 uur gaan duren, maar afhankelijk van hoe de wegen waren.
Laos is berucht om zijn slechte wegen, want hier is geen normale verharde weg te verkennen.
We hadden een VIP bus geboekt, omdat we daar goede ervaringen mee hadden in THailand.. maar we kwamen er al snel achter dat VIP Laos en Thailand wel echt verschillend zijn in het nadeel van Laos.
We stapten de bus in en maakte ons klaar voor dus waarschijnlijk een helse rit met allemaal gaten in de weg.
FLeur is vaak wagenziek, maar gelukkig werkte het pilletje nu wel en sliep ze als een roosje de hele weg :).
Oke 7 uur verder kwamen we aan in Vang Vieng en we merkten gelijk op dat Luang Prabang wel echt een unieke bouwstijl heeft, want Vang Vieng had lang niet dezelfde bouwstijl en charme, maar hier hebben ze weer hele andere mooie dingen.
Als eerste woest op zoek naar een hostel, in de bloedhitte.. jullie kennen het verhaal wel. Wij best wel stuk gelopen en kwamen uiteindelijk bij een mooie guesthouse, waar we kennis maakte met Doi.
Een hele vriendelijke lokale jongen die ons de kamer liet zien. We hadden echt zo een ongelovelijk mooi uitzicht, voor een mooi prijsje dus we namen het, want alle andere kamers waren echt te skraal voor woorden.
Deze kamer was redelijk schoon.. op de badkamer na maar dat is in heel Zuid-oost azie tot nu toe. Maar dat uitzicht.. wauuwaawieewaa!
Eerst ff ons settelen in ons nieuwe huisje, ff skypen, lekker gitaren op het balkon en in de avond de stad verkennen.
Vang Vieng staat bekend om zijn uitgaan en dat wilden we wel ff gaan zien.. wij de straat op.. komen we de verschrikkelijke 5 en zijn bende tegen.
Naja toen dachten we wel ff anders en zijn we snel een restaurantje ingegaan waar ze de hele avond serieus uitzenden zoals Family Guy, SOuthpark, maar vooral Friends!
Fleur wilde hier graag eten en lekker ff tv kijken dus dat deden we ook :)! We hadden gulle sponsers uit Nederland en konden ons weer een wat luxere maaltijd veroorloven.. En dat hebben we ook wel gedaan.
We hebben hier echt wel dik 2 uur gezeten en ik ben erachter gekomen dat Friends best wel leuk is hahaa, vond er normaal altijd geen donder aan.. maar daar ben ik nu wel op terug gekomen.
Na het eten kreeg Fleur last van haar buik en was het verstandig om naar huis te gaan. Wij de gang op op weg naar onze kamer, waren er echt fuckingg veel insecten binnen.
Ook niet gek want het balkon en alles is gewoon open.. dus wij snel onze kamer ingeboekt, klamboe opgehangen en eronder gaan liggen!
Dag 2#
Fleur was er vroeg uit om lekker ff koffie te drinken en wat foto's te maken. Ik bleek lekker in bed meuren, want ben niet zo een vroege vogel :P!
Ik ook eindelijk uit bed en eerst ff ontbijtje scoren. Daarna nadenken wat we gingen doen.. want we wilden wel graag tuben, maar het was niet meer zoals eerst.. Niet dat we persee dronken zouden worden, maar
dat hele sfeertje was er wel uit en het was best wel prijzig. Uiteindelijk hebben we gekozen om een scooter te huren en wat van de omgeving te gaan zien.
Doi onze vriendelijke gastheer had ons naar allemaal leuke plekjes gewezen en zei dat we zeker naar de Blue Lagoon moesten gaan.
Wij op de scooter erheen en het lag maar iets van 8 km buiten Vang Vieng... maar de weg was ZO slecht dat we daar alsnog bijna een uur over hebben moeten doen.
Overal grind en stenen op de weg dus dat was wel een beetje link. Wel passeerden we allemaal echte Laotiaanse dorpen en wisten dat de omgeving wel echt mooi zou zijn.
Toen we aankwamen bij de blue lagoon, was het ook wel echt een soort blue lagoon. Het water was mooi blauw en eromheen allemaal schommels en dingen waar je je lekker kon uitleven.
Een groepje Chinezen waren al fanatiek van de boom aan het afspringen en ik ging er ook op die manier in. Het water was lekker verkoelend. Er zwommen wel vissen in, dus we waren even bang dat ze weer zouden bijten maar dat was niet zo gelukkig.
We hebben hier echt wel een tijdje gechillt en heb nog beetje gevoetbalt. Daarna wilden we eigenlijk naar een grot gaan waar je doorheen kon tuben..maar Fleur
was nog steeds niet zo heel lekker en het was wel echt te ver weg. Dus we hebben de scooter gepakt en zijn gewoon lekker gaan rondtoeren door het platteland.
We kwamen echt te mooie dorpjes en natuur tegen. De koeien, kippen en buffalo's stonden nog gewoon lekker op de weg en de kinderen waren in hun blote kont op de straat aan het spelen.. Jaa het echte Laos en dat is wel heel vet om te zien.
In Thailand staat het toerisme best wel ver weg van de bevolking, maar hier is dat zo anders. Na een stukje rijden zagen we echt een mooie berg met veel groen en mist eromheen..
Wij wilden erheen, komen we bij 1 of andere krankemikkige brug aan.. moesten we er gewoon dik voor betalen hahaha naja dat deden we maar niet.
We reden verder en reden per ongeluk een boerderij op, want we gingen gewoon zomaar ergens links en rechts.. lekker avontuurlijk. De boer moest lachen en wees ons de andere kant op :P!
Na een stuk platteland kwamen we weer op de weg naar Vang Vieng. We hadden best wel honger en stopte ergens in een lokaal restaurantje wat nog steeds ver buiten de stad was..
Wij kijken op de menukaart.. maar duuuur het eten haha echt belachelijk dus ik een kopje Laos koffie nemen en FLeur een biertje.
De beste man heeft er iets van 40 minuten over gedaan om mijn bakje koffie te zetten.. hahah onze geduld wordt wel echt op de proef hier gesteld, maarja we zaten opzich wel lekker.
Stukje verder was Vang Vieng weer en zijn we langs de rivier even gestopt. Dit was zeg maar het punt waar wij op uit keken vanaf onze appartement en we wilden het van dichtbij zien.
We zagen de lokale bevolking zich wassen in de rivier en de koeien liepen door het water heen..
Na een lange tour kwamen we kapot thuis.. maar wel met een heel voldaan gevoel, want we hadden wel het idee dat we het echte Laos hadden geproefd en op plekjes waren geweest.. waar niet veel toeristen zijn geweest.
Want de kinderen renden de straat op om ons te begroeten of bleven vol bewonderlijk staan kijken als we voorbij gingen.. Jaa echt super vet dit wat we gedaan haddden..
Duss nee niet getubed, maar dit.. misschien was dit wel veel vetter!
Okee ik dwaal af.. wij dus in het hotel weer even opgefrist en weer naar onze Friends restaurantje om lekker ff tv te kijken. Weer lekker ff gegeten, daarna nog op straat een banana pancake gescoord (ZOO lekker) en terug naar huis.
De volgende dag gingen we alweer weg, want Vang Vieng vonden we toch niet zoveeeel aan.. Ook het uitgaansgebied viel wel beetje tegen.. tenminste wij zijn het niet echt tegen gekomen.
Vang Vieng vonden we zelf niet heel leuk dus.. wel waren de restaurantjes waar je tv kon kijken geinig! Onze guesthouse was wel echt mooi met het uitzicht en onze gastheer was erg leuk en aardig!
De omgeving was echt mooi om te verkennen en om het gevoel te hebben dat je echt het lokale leven hebt geproeft was bijzonder!
De volgende stop wordt Vientiane de hoofdstad van Laos. Niet zo hectisch en groot als Bangkok, maar het moet wel erg mooi zijn.
Met ook nog de koloniale bouwstijl en een stad in opkomst is het wel iets wat we gezien moeten hebben.
That's all folks! We zitten nu alweer helemaaaal in het zuiden.
We missen jullie en tot heel snel alweer. Sabaideeeeeeeeeee xxxx