Happy new year from Ko Pha-Ngan - Reisverslag uit Ko Pha Ngan, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu Happy new year from Ko Pha-Ngan - Reisverslag uit Ko Pha Ngan, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu

Happy new year from Ko Pha-Ngan

Door: Pat

Blijf op de hoogte en volg Patrick

05 Januari 2013 | Thailand, Ko Pha Ngan

Hey allemaal, happy new year. Beetje laat, maar het kan nog net he!?

Wij zijn van 29 dec tot 3 januari op Ko Pha-ngan verbleven, bekend als een laidback eiland, maar ook als een keiharde party eiland. Dit kwam natuurlijk goed van pas met oud en nieuw! Het weer liet ons alleen beetje in de steek, met bijna dagelijkse tropische regenbuien en onweer was het soms te behelpen, maar ach we zijn wel wat gewend in Nederland?

Na een relaxte bootreis gingen wij op zoek naar onze hostel, de secret hut. Dat klinkt al gelijk spannend vind je niet? Eenmaal aangekomen bij ons hostel met de taxi, merkten we op dat wij ergens in de middle of nowhere op het platteland zitten.. Wel lekker uit de drukte. We werden goed ontvangen en gewezen naar onze kamer die 120 traptrede hoger lag (mooi uitzicht dat wel!). Onze bungalow was best wel erg smerig, overal spinnenwebben, vieze putjes, muffe geur en hij was nog relatief duur ook.. maar ach alles voor de fullmoon party!
Nadat wij onze spullen gedropt hebben gelijk op zoek gegaan naar een scooter, wat niet makkelijk was.. Alles scooters waren al verhuurd, maar na paar uur goed zoeken eindelijk gevonden!
Even naar onze party bestemming geweest Haad Rin Beach, wat erg levendig was, want er waren beachvoetbal competities aan de gang, bikini contests.. genoeg te doen dus. Wel liepen er veel zielige hondjes over het strand.. en een van hen werd zelfs opgetild omdat hij in het voetbalveld stond en keihard op de grond gesmeten.. ik kon niet geloven wat ik zag dus we knuffelden even met onze hondenvriendjes en waren vastberaden ze te gaan helpen door de hondenopvangcentrum te bellen.
Daarna zijn we hem lekker gaan chillen, want de volgende dag wilden wij naar Koh Ma gaan, wat in het noorden ligt.

Volgende dag dus de tour naar Koh Mah, dit is een eiland boven Ko Pha-ngan waar je via een zandbank naartoe kunt lopen, best wel bijzonder dus! Maar eerst ff een lekker ontbijtje, waar wij verrast werden door een bijzonder werknemer bij de secret hut.. een aap??!! Deze aap was "in dienst" van een boer en zijn taak was om kokosnoten uit bomen te halen. Grappig gezicht hoor hoe zo een beestje de bomen inklimt en al die kokosnoten letterlijk naar beneden pleurt. Of het aapje het zelf leuk vond.. tjaa durf ik niet te zeggen, maar het is wel bijzonder om te zien. Na onze bijzondere ontbijt de tour naar Koh Ma!
Op de heenweg reden we helemaaaal verkeerd, maar ach een toeristische route is ook best leuk! Uiteindelijk hadden wij het gevonden en het eerste wat we deden was... slaaapennn!! het was zo warm dus zijn we lekker op het strand gecrasht. Toen we wakker werden begon het water al beetje eb te worden dus zijn wij naar Koh Ma gelopen.
Het is een piepklein eilandje, waar waarschijnlijk vroeger toeristen konden verblijven. Er waren allemaal vervallen bungalows en barretjes. Om ons heen waren er allemaal mannen bezig met kokosnoten open breken.. en jaa dat wilde ik ook wel proberen, fftjes ala expeditie robinson. Ik heb ervaren dat een kokosnoot openbreken niet echt makkelijk is.. ben ruim 20 minuten bezig geweest ermee.. maaaaaaarr hij was open en we konden verse kokosnoot eten + drinken. We kwamen nog een paar aardige canadezen tegen waar we ff mee zaten te praten, maar vergaten dat het water ook weer vloed kon worden en we dan soort van vast zaten :P dus we gingen snel terug.
Daarna nog even langs de supermarkt biertje + chippie halen om zo lekker te chillen op onze balkon.

Eindelijk oudjaarsdag en de fullmoon party was in zicht! Wij gingen al vroeg naar Haad Rin toe waar het feest gehouden werd om outfits te zoeken, haar te laten doen en alvast de sfeer te proeven. Ik vond een fluoriserend shirtje met daarop: Drugs saved my life, vond hem wel grappig, aangezien ik een echte drugsbaron ben, die nog niet eens OOIT 1 sigaret heeft gerookt. Daarna naar de kapper, want ik had een geniaal idee.. wilde hetzelfde kapsel als de Nederlandse rapper Sef, maar de vraag was snapte de Thaise kapster dat ook? Het begon allemaal goed totdat zij een dun lijntje in mijn haar moest wegsnijden.. die zette ze helaas verkeerd, maar al met al was mijn kapsel wel aardig gelukt! Fleur had een soort touw met allerlei verschillende kleurtjes in laten vlechten + een mooi veertje eraan. Goed we zagen er dus superfly uit en we hadden alleen nog een borrel nodig. We vonden het merk Finlandia wat een soort vodka met lime was.. kon alleen maar goed zijn toch? Die finnen kunnen goed drinken dus dat leek ons prima.
Snel teruggeraced naar onze bungalow om alvast lekker ff te chillen, borreltje te doen en ons klaarmaken voor oud en nieuw.
We waren al gewaarschuwd voor de fullmoon party's dat er rare dingen kunnen gebeuren zoals overvallen worden, diefstal en geweld. Dus we namen alleen geld mee.
We zagen er top uit, want we hadden ook fluoriserende verf gekocht en onszelf " versierd :P".
Goed de taxi kwam om ons op te halen en met een lekkere borrel op klaar voor de fullmoon party.
Er was gewoon file op de weg, allemaal dronken toeristen in fluoriserende outfits opweg naar Haadrin Beach.. Goed eenmaal aangekomen hadden we toch een honger.. dus lekker ff kipshoarmatje erin geklapt en gaan met die banaan. Op het strand waren er 40.000 mensen.. 40.000!!! Dat is pas zware gekkehuis! Maar de sfeer was er wel top. Om 12 uur was er een heel erg mooi vuurwerkshow en daarna barstte het feest echt los. Gewapend met een paar buckets gingen wij het strand over en vonden een mushroom bar. Waar je dus serieus paddo shake's kan drinken..Bizar om te zien want sommige mensen waren helemaal van de wereld daardoor. Wij dansten gewoon lekker en keken alleen maar toe. We waren tot best wel laat gebleven uur of 4 ofzo. Daarna waren we er wel klaar mee en gingen terug.. wat een drama was want alle taxi's zaten vol en de prijzen gingen omhoog.. maarr het was gelukt. We crashten allebei op bed en waren helemaal weg.

Volgende dag waren we pas 13.00 wakker, lekker brak daggie dus. De eerste twee dagen van januari eigenlijk niet veel bijzonders gedaan.. beetje rondgehangen, internet cafe's ingedoken, want de router in onze bungalow was kapot door een blikseminslag :S.

Wel hebben wij vreselijk nieuws gehoord over de fullmoon party.
Er is een schietpartij geweest een halfuur nadat wij vertrokken waren en daarbij is een Britse jongen om het leven gekomen. Twee Thaise jongeren kregen ruzie, begonnen te schieten en raakte deze Britse jongen in zijn borstkas.. echt vreselijk nieuws..
Ook hoorden wij van een jongen dat er was ingebroken in zijn bungalow door twee thaise taxi chauffeurs.. hotel personeel heeft deze mannen gewoon binnen gelaten en zij konden zo hun ding doen, want het was tijdens de fullmoon party gebeurd..
Dus ja er gebeuren rare dingen op Koh Pha-ngan, terwijl het wel echt een relaxt en leuk eiland is. Helaas gebeuren dit soort dingen nou eenmaal, maar ja dit is natuurlijk toch wel echt heel erg.

Onze volgende stop zou Ko Tao worden, een duikerseiland links van Ko Pha-ngan, maar helaas zaten de boten vol dus gingen wij voor optie 2.. naar Kanchanaburi, wat een bijzonder vermoeiend en zware reis was! Maar dat gaan jullie nog lezen.

Al met al vonden wij Ko Pha-ngan wel echt een leuk eiland, er is genoeg te doen en er zijn zoveel feesten.. Fullmoon party, half moon party, jungleparty, waterfall party, blackmoon party.. Dusja je kan best wel kiezen. De andere kant van het eiland is het rustig en vredig.. Waar je jezelf zelfs kan terugtrekken in een yoga centrum om te mediteren en tot jezelf kan komen. Er heerst ook een hippie feeling over het eiland wat het een relaxte sfeer geeft.. De thaise mensen waren over het algemeen wel vriendelijk! Maarja na zo een schietpartij en inbraak in een bungalow.. weet ik eigenlijk niet meer hoe ik daar nu over denk.
Het eiland is goed te doen met de scooter en er zijn veel mooie dingen te zien.
Onze fullmoon party was helemaal geslaagd, want daarvoor kwamen wij speciaal naar dit eiland toe. Echt een vet feest wat ik zo weer overnieuw ga doen.

Goedddd dit was het weer jongens! Volgende verslag gaat uit Kanchanaburi komen, ook wel bekend van de bridge over the river kwai (boek+film).
Nog het allerbeste in Nederland, als mijn internet beter wordt ga ik weer verder met de foto's te uploaden dus houuu het in de gaattuuhhh!!

Adiosss en een hele dikke kus en groet uit Thailand!

• 05 Januari 2013 - 19:24

Claudia:

Wat gaaf allemaal weer om mee te maken!!
    En wat leuk zo'n feest met oud en nieuw. Daar zullen jullie elke oudjaarsavond aan terug denken.Gelukkig waren jullie optijd weg,wat vreselijk!

heel veel plezier

x x

• 05 Januari 2013 - 19:31

Claudia:

oh en natuurlijk Happy Newyear

• 06 Januari 2013 - 16:57

Marcel Bakker:

Lieve luitjes,

Aller eerst natuurlijk een goed en een gezond 2013 toegewenst.

Opnieuw sta ik weer met grote ogen jullie reis verslag te lezen.
    Wat maken jullie veel mee zeg.
    Maar daar is ook een wereldreis voor denk ik en geen een dag is het zelfde.
    En goddank dat jullie weg waren nadat het schiet incident was begonnen.
    En hebben jullie nog wat met de kleine bijdragen van de kerst gedaan???
    En doe het maar even zo Patrick kan ik jouw eens bellen of bel jij ons een keertje op
    want dat zouden wij erg prettig vinden.

Nou luitjes op naar het volgende avondtuur.
    Wees op jullie hoeden en let goed op elkaar.

Nog heel veel plezier jullie saampjes en dikke knuffels van
    Marcel. Toos en Danielle.
    Ps de inbrekers zijn gepakt.

• 09 Januari 2013 - 17:00

Hans En Anne-Marie Happy2:

Hoi Patrick en Fleur,
    Het was leuk jullie ontmoet te hebbben, ik heb ons ook op jullie mailinglist gezet. Leuk om elkaar te kunnen volgen.
    Groetjes en misschien komen we elkaar zomaar weer eens tegen elkaar, in ik weet niet waar.

Hans en Anne-Marie

• 10 Januari 2013 - 10:37

Eric Van Wely (psteijn):

Hoi Fleur en Patrick,

Lijkt me een prachtig avontuur als ik de verhalen lees!:)
    Een heel spannend en gezellig 2013 zal ik jullie dan maar wensen.
    Ik houd de voetbal jongens wel op de hoogte van jullie avonturen.

Geniet ervan!
    cheers eric