FC Beachbums
Door: Pat
Blijf op de hoogte en volg Patrick
28 December 2012 | Thailand, Ko Samui
De kerstdagen nog beetje overleefd? Wij in iedergeval wel, moet wel zeggen dat het bijzonder is om het hier te vieren met 30 graden zon en strand haha.
We zitten nu dus in Ko Samui en zijn hier bijna een week gebleven.
Vanaf Surathani (havenplaats) zijn wij naar Ko Samui gevaren. Omdat we natuurlijk nog geen hostel hadden kunnen boeken omdat we geen stroom hadden in de rimboe.. was het ff spannend waar we terecht zouden komen.
Naja goed wij dus op de haven van Ko Samui, taxi aangehouden en gewoon gezegd dat wij naar de drukste stad willen en dichtbij het strand. Zo gezegd zo gedaan en hij bracht ons naar op eerste gezicht perfecte plek. Het strand was op 50m afstand en onze accomodatie was niet duur.
Wij onze kamer bekijken.. en het rook al beetje vreemd, veel barsten en scheuren in de muren.. achja we namen het want het was heet en hadden geen zin om te zoeken.
De avond zijn wij Chaweng Town ingegaan (waar wij verblijven) en eerlijk gezegd.. we vonden het er helemaal niks aan! Smalle stoepjes, allemaal dezelfde winkels, best wel prijzig.. nee niks voor ons.
Fleur en ik keken elkaar aan en dachten hetzelfde.. hier gaan wij dus weg! Onze kamer stonk naar pis, was smerig en de stad had niks te bieden..
Wij zijn 2 nachten gebleven in Chaweng en wilden ergens anders op Ko Samui verblijven. We wilden wat bijzonders..een bungalow PRECIES op het strand?? En dat vonden wij.. 6km naar beneden toe naar Lamai vonden wij precies wat we wilden. Mooi klein hutje, 3 stappen uit de deur en je ligt in de zee.. Schoon en het stadje is goedkoper en leuker!Goed perfect dus om kerst te vieren.
Met kerst hebben wij een gezellig kerstontbijtje gekocht bij een grote supermarkt en relaxt voor onze huisje gegeten, gezellig kerstmuziekje erbij, met een paar slingers ons hutje versierd.. jaa het kwam wel beetje in de buurt als kerst in NL.
Daara lekker stuk gewandeld over het strand en ff gezwommen, want het was echt bloedheet! En in de avond gingen wij de stad even in.. We wilden ergens zitten waar het echt een beetje kerst was. Moeilijke zoektocht, want ze vieren het niet en iedereen draaide gewoon techno/house en top 40muziek.. niet echt kerstgevoel dus hier haha. Uiteindelijk zijn wij beland in een Ierse pub/restaurant waar we een lekkere steak en spareribs hebben gegeten (ff een keertje duurder dan altijd maar rijst :P). Ze draaiden gezellig kerstmuziek als enige en het eten was er prima. Onderweg nog paar zielige mensen die op straat zaten geld gegeven.. het is maar 1x kerst toch?
Lekker vol buikje en terug over het strand naar onze bungalow. We zagen iemand die wensballonnen verkocht.. We staken hem aan en deden allebei een wens. Onze wensballon ging heel snel de hemel in en we hebben er nog ff naar zitten te kijken.. Onze eerste wensballon die wij afgestoken hebben en dan op kerst. Leek ons een perfect moment!
Uiteindelijk weer naar onze bungalow, nog ff gechillt en gingen lekker slapen.
2e kerstdagen hebben we niet echt aan gedaan.. toen was de kerstsfeer hier al helemaal ver te zoeken dusjaa het was gewoon een normale relaxt dag.
Gisteren (28 dec) hebben wij wat vrijwilligerswerk gedaan in een honden opvangcentrum. We kwamen een flyer tegen bij de apotheek en dat leek ons erg leuk. Ook mooi dat ze het doen trouwens.. want er lopen een hoop zielige hondjes en katten hier. Hotels houden deze kleine puppy's een tijdje voor de hotelgasten, maar wanneer ze groter worden of als het buiten het seizoen is worden ze zo op straat gedumpt. Echt heel zielig, maarja goed dat dit opvangcentrum zich erom bekommert en er iets aan doet!
Wij moesten als vrijwilliger de hele dag gewoon lekker rondlopen tussen 250 honden en iets van 125 katten. We mochten ze aaien, wassen, eten geven en tjaa gewoon verzorgen. Sommige honden zagen er erg goed uit, maar ook veel waren goed ziek, vergiftigd geweest, mishandeld.. dus ja die zochten niet echt toenadering. Het was echt erg leuk en het voelde goed om iets voor deze beessies te doen :). Fleur was nog verliefd geworden op een kleine puppy van iets van 6 weken.. beetje haar zorgenkindje haha. Deze puppy was erg dun, at niet goed en was vrij zwakjes dus die had wel extra aandacht nodig.
We hebben gewoon van 9 tot 5 gewerkt.. toen het eenmaal klaar waren verlangden wij echt naar een goeie douche.. we zaten onder het kwijl, pla en krassen oponze huid (van de nagels als ze op je sprongen :P). Maar wel echt leuke ervaring en leuke mensen om ons heen, zeker de moeite waard.
Vandaag gewoon lekker stranddagje gepakt en weer ff goedkoop dagje pakken. We zijn vaste gast bij een tentje hier om de hoek waar we steenvast 1 of 2x per dag gebakken rijst komen eten.. kost maar een euro :P. Dus daar gaan we straks weer heen.
Kortom, niet zoveel gedaan en beleefd in Ko Samui.. De highlights was toch wel onze kerstdag, het hondencentrum en zeker ons bungalowtje.. want die is wel geniaal. 's Nachts horen wij de golven en ja om zo in slaap te vallen is wel erg lekker hoor. Het eiland zelf heeft best wel wat te bieden, maar vervoer hier is erg duur dus wij kwamen hier alleen heen om ff te chillen.
Morgen gaan wij naar Koh Phangan, dat is een eilandje boven Samui.. Ongeveer 45 min varen heb ik mij laten vertellen.
Hier gaan wij oud en nieuw vieren op het strand, er is een gigantisch groot feest (Full Moon Party). Dusjaa daar hebben wij wel zin in.
Leuk weer dat jullie ff onze update lezen. Alvast de beste wensen vanaf onze kant, gelukkig nieuwjaar en pas op met het vuurwerk he ;). Hier is het verboden (250 euro boete) dusjaa toch maar geen risico nemen he.
Adiooss, groetjes en kusjes xxxxxx
28 December 2012 - 11:01
Toos:
lekker dat jullie toch nog een" Kerstgevoel" hebben kunnen vinden, zo ver van huis !!
Jullie hebben het erg naar jullie zin, zoals we lezen !!
Fijn om jullie verslagen te lezen, hoor !!
Goh....jullie zijn al een maand van huis...lijkt al lang , maar ook weer kort en nog lang te gaan !!!
Van ons ook alvast de beste wensen en veel geluk, gezondheid en liefde voor 2013 !!!
xxxxx -
31 December 2012 - 18:43
Papa, Toos, Danielle En Frank:
Happy Newyear en ng veel reispezier, geluk en gezondheid !!!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX -
04 Januari 2013 - 14:52
Patrick Bakker:
Jullie ook uiteraard een goed en gelukkig oud en nieuw.
Ons feestje was top, maar dat komt in het volgende verslag ;)!
x -
05 Januari 2013 - 19:30
Claudia:
OOOh zo'n hutje wil ik ook!!!!
Leuk toch om zo eens kerst te vieren.
En wat lijkt het me vreselijk in dat asiel dan wil je ze toch allemaal meenemen.
goeie reis verder
xx