Echte backpackers in de rimboe - Reisverslag uit Phanom, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu Echte backpackers in de rimboe - Reisverslag uit Phanom, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu

Echte backpackers in de rimboe

Door: Pat

Blijf op de hoogte en volg Patrick

25 December 2012 | Thailand, Phanom

Na een lekkere Lloret de Mar vibe door naar de jungle.. klinkt logisch he :P? We gaan 2 nachten verblijven in Kao Sok, een nationaal park ca. 100 kilometer noordelijk boven Phuket. In de wetenschap dat de 21e de wereld zou vergaan.. Naja dan maar in de rimboe!

Een prima reis achter de rug gehad, het verliep allemaal te makkelijk dit keer.. mag ook wel eens toch?

Onze bungalow zag er basic uit, niet echt heel schoon en er was alleen maar een bed in te vinden.. en een badkamer that's it. Dus wel heel basic dus. Het is omringd door de jungle.. dus jaa wel spannend dus! Onze overbuurman was een grote goudhoornspin die op 5 meter van onze bungalow hing. Deze spinnen zijn net zo groot als vogelspinnen.. dus dat beloofd wat!

We ploften onze spullen neer en gingen ons klaar maken voor het nationaal park, want die lag op 7 min loopafstand.
We moesten lange kleding aan om ons te beschermen van insecten, bloedzuigers en andere beesten.
In Kao Sok Nationaal Park leven er allerlei verschillende diersoorten, van olifanten, tijgers, panthers, vogelspinnen, slangen en noem maar op. Dus je weet nooit wat je tegen komt.
Wij wilden een waterval zien wat ongeveer 3,5 kilometer in de jungle zag. De paden waren erg gangbaar, maar wel vonden we de eerste paar stappen de rimboe in best wel spannend ! Een oorverdovend geluid van Shikada's (grote kevers/sprinkhanen) gaf een extra tintje spanning aan onze wandeling.
Het was erg benauwd en warm. Dus we stopten bij een riviertje waar allerlei visjes in zwommen die huidschilfers opaten! Gratis Dr. Fish behandeling zeg maar! Na lekker wat verkoeling gezocht te hebben liepen we door. We kwamen aan bij DE waterval.. maarja niet echt spectaculair. Paar rotsen, hard stromend water, maar dat was het ook echt.
Maarja het hoort er allemaal bij.

Na onze eerste kennismaking met de jungle gingen wij ons opfrissen, eten en ff een drankje doen in de reggae bar (overal vind je er wel 100?). We merkten op dat bijna IEDEREEN om ons heen Nederlands was. Wel zo gezellig toch? Dus we bleven tot laat in de bar, gezellig kletsen en borrelen, om zo alvast moed in te drinken voor de nacht en morgen ochtend gingen wij een lake, jungle, cave tour doen.

De volgende ochtend niks in ons huisje gezien behalve wat muggen gelukkig! Lang leve de klamboe dus! 21 december.. de dag dat de wereld vergaat en wij gaan 60 kilometer de jungle in met een boot.
We kwamen aan op een klein bungalowparkje aan de rand van een groot meer. Hier gingen wij gezamenlijk eten en ons mentaal voorbereiden voor de jungle tour van 3 uur! Het was de bedoeling dat wij anderhalf uur door de jungle heen gingen lopen, vervolgens een grot door met een lengte van 800 meter en daarna weer terug naar onze basis waar we ook gegeten hebben. We hadden weer eens het geluk dat het eruit zag alsof het zou gaan onweren en regenen.. en als dat zou gebeuren gingen we niet helemaal de grot door. Maar ach we begonnen dus door de jungle heen.
Onze gids liep vooropen de wegen waren smal, begroeid en moesten echt door stroomversnellingen heen om het pad naar de grot te bewandelen. Op de heenweg hebben wij paar grote spinnen gezien, krekels en geluiden van wilde zwijnen. De jungletocht was erg leuk, maar wel goed pittig! Tot nog toe wel het meest indrukwekkende wat we op onze reis hebben gedaan, maar helaas voelden wij de regendruppels al op ons lichaam en wisten dat dit een slecht teken was. Toen we bij de grot aankwamen moesten we alle spullen inleveren.. Want dit was een grot vol met water en pikkedonker. We kregen zo een mijnwerkers lampje op onze hoofd en daar gingen we dan! We gingen 150 meter de grot in en dan terug. Iedereen vond het spannend en dat was ook te voelen aan de stemming. We moesten zwemmen, langs smalle muurtjes heen en oppassen voor de dieren die in deze grot zaten. Gelukkig zagen we toch niks dus dat scheelde. Na 150 meter diepte zagen wij een waterval van 15 meter hoog.. echt een bizar gezicht. We gingen weer terug en zagen een grote meerval om ons heen zwemmen, op de rotsen grote spinnen en padden.. Jaa Fleur moest een weg kiezen.. of langs een grote spin zwemmen of langs een grote pad.. Fleur koos voor de pad haha.
Toen we weer buiten aankwamen, doorweekt en al (want je moest je kleren aanhouden voor bescherming) vertelden onze gids dat in de afgelopen 5 jaar in deze grot 20 mensen zijn omgekomen.. DIt kwam doordat het regende en de grot vol ging staan met water.. vandaar dat hij dit risico niet nam.. Daar wordt je wel even stil van en we waren blij dat hij dit risico ook niet durfde.
Op de terugweg was iedereen kapot en deze leek ook langer te duren. Wel raar want op het begin vind je het nog allemaal spannend enzo.. en op de terugweg voelde ik mij gewoon G.I. Joe die niet meer omkeek naar slangen en spinnen.
De gids was ver voor ons en stopten ineens.. hij scheen een tijger gehoord te hebben.. Gelukkig hebben wij hem niet gezien, maarja hoe bizar weer?
Eenmaal terug in onze basis ff lekker wat eten, zwemmen in het meer en terug naar onze bungalow.

We kwamen pas laat terug en wilden gelijk al eten.. de wereld was nog steeds niet vergaan gelukkig dus alles tot zo ver goed.. Ook de jungle overleefd dus wat kan er dan mis gaan he? We waren lekker hapje aan het eten.. en ineens viel het stroom uit..niet alleen bij ons, maar echt overal! Heel even dacht ik wel even van.. tjaa wat als die maya kalender nou klopt.. wat gebeurd er dan?
De hele avond geen stroom gehad, dus we konden niet ff een afzakkertje halen in de reggaebar.. maar erger nog.. Ook geen nieuwe hostel boeken, want de volgende dag gingen wij uit checken en door naar Koh Samui. Naja weet je wat we maar gedaan hebben..
Hele rits snoep, koek, chocola en drinken gehaald.. en lekker gechillt in onze bungalow. Veilig onder de klamboe met een zaklantaarn erbij helemaal perfect! Na onze jungle ervaring waren wij toch niet meer echt bang voor andere beesten.

Uitcheck dag.. zonder hostel geboekt te hebben gingen wij naar Koh Samui. We werden om 09.30 opgepikt vanuit onze hostel en daar vervolgd onze reis.

Koh Sok heeft een grote diepe indruk op ons gemaakt. Het is moeilijk het onder woorden te brengen. Die geluiden in de jungle, de geur van de jungle.. alle dieren in de jungle.. Je bent zo weerloos in een jungle, wat erg spannend is, maar ook eng voelt.
Wij vonden dit tot nog toe het allerleukste.. wel even spannend dat ineens al het stroom uitviel de hele avond + ochtend op de dag dat de wereld zou vergaan hehe.. geeft het toch weer een extra dimensie zou ik maar zeggen.

Nu zitten wij lekker op Koh Samui, chill eiland, lekker zon, zee en strand. Verslag volgt dus nog!

In iedergeval merry x-mas vanaf het strand van Koh Samui. Geniet lekker van het eten en vooral van elkaar.
Tot hoors weer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 25 December 2012 - 14:51

Marcel Bakker:

Hallo, aldaar lieve luitjes,

Dat was weer een zeer spannend verhaal die ik zeker met grote ogen hebt gelezen.
    En een vraagie alvast, hebben jullie nog wel geld over?????
    Want wat jullie allemaal al hebben gedaan, hostels en uit eten gaan en dan nog wat maanden voor de boeg lijk het mij dat het sneller gaat dan jullie hadden verwacht.
    Maar goed lekker ervan genieten tochhhhhhhhhhh.

En voor jullie natuurlijk ook hele fijne kerstagen ( waarschijnelijk wel zonder boompje) en neem, er een op onze kosten en ga lekker uit eten 2e kerst dag als jullie dit nog vroegtijdig lezen.
    Ik maak een kleine ( kerst )vergoeding over naar jullie rekening.

Vanuit een regenachtige Purmerend dikke kussssssssssssssssssssss
    En hou elkaar goed in de gaten he...

Lief Marcel ,Toos en Danielle.

• 26 December 2012 - 16:58

Claudia:

Wat een geweldig verhaal weer!! En fleur ik was ook langs die pad gegaan haha wat vreselijk al die enge beesten daar.

Geniet lekker en de groetjes van ons.

• 28 December 2012 - 08:16

Patrick Bakker:

Jaa we hebben nog wel geld hoor, komt wel goed. Afgelopen dagen zwaar op rantsoen geweest (buiten kerst om dan).

@ Claudia: Hahaha jaa die jungle was behoorlijk indrukwekkend.. die spinnen die waren ZOO groot en ik ben al bang voor ze, maar ach je went er wel beetje aan eigenlijk :P.

Dankjewel pap dat is lief van je :)! Roggel nou fftjes Skype dan kunnen we elkaar bellen!