Krabi Town
Blijf op de hoogte en volg Patrick
14 December 2012 | Thailand, Krabi
Krabi zelf is niet echt een bijzondere stad. Het heeft 30.000 inwoners en is gewoon een Thaise stad. Ook niet bepaald echt een mooie stad, maar prima om te verblijven en lekker ziek te zijn, want ons hostel is top!
De eerste paar dagen is Fleur goed ziek geweest en hebben wij niet erg veel kunnen doen. Wel hebben wij het betrouwbare geluid van onze toeke weer gehoord vlak bij ons hostel.
Onze eerste missie in Krabi was een laptop scoren en dat is ook gelukt. Voor 10.000 baht (220 euro ong.) hebben wij een mooie snelle mini laptop gekocht. Hopen dat wij iets terug kunnen krijgen van de reisverzekering.. behoorlijk sneu natuurlijk, wanneer men zo met andermans spullen omgaan.
Toen Fleur weer ietswat aangesterkt was zijn wij naar de Tiger Temple geweest iets buiten Krabi. Per tuk tuk gingen wij hierheen.. enige wat wij vooraf wisten, was dat het zo een 200 treden waren om de heuvel op te gaan waar de tempel stond.
Toen wij aankwamen ging onze taxi chauffeur hem lekker chillen paar uurtjes totdat wij klaar waren.
Het mooie aan deze tempel, was dat de monniken druk bezig waren met het schoonmaken van de tempel. Verder waren er allerlei mooie dingen te kopen. Maar goed wij kwamen voor de tempel zelf. We liepen door de poorten heen en zagen weer wat aapjes rondlopen die beneden waren (nu weet ik waarom). Wij liepen richting de trappen en kwamen erachter dat het 1300 treden waren!!! Jaa dan gaat er wel ff wat door je heen.. Fleur iets aangesterkt, in de bloedhitte de trappen oplopen opzich niet echt logisch toch?
Goed wij begonnen aan de trappen en Fleur kon op een gegeven moment echt niet meer. De trappen waren stijl en gevaarlijk. Fleur bleef een stuk beneden en ik besloot om verder omhoog te gaan.
Na de kramp in mijn kuiten.. ff te weinig water en helemaal door doorweekt van de zweet kwam ik boven. En dat werd beloond. Wat een prachtig uitzicht echt ongelovelijk. Je kon uitkijken over de hele provincie echt schitterend. Een schoonmaker kwam naar mij toe en wilde een fotoshoot met mij houden.. Achja waarom niet lastig om jezelf op de foto te zetten en dit deed ik. De tempel zelf was wel mooi, maar niet heel indrukwekkend.. Maar het uitzicht waauww!!
Ik was er klaar mee en ging zo snel mogelijk naar beneden op zoek naar Fleur. En daar zat ze lekker op een bankje, in de schaduw wat te eten :)!
Wij liepen samen naar beneden en besloten weg te gaan. Ik wilde douchen en mij even opfrissen.. want ik heb nog nooit zo erg gezweet denk ik.
De volgende dag stonden wij op.. en toen was ik ziekjes en zwak... die tiger temple heeft mij toch niet goed gedaan. Gelukkig was Fleur wel hersteld. Wij besloten om naar Ao Nang te gaan. Iets verder van Krabi met een mooi strand en een leuke boulevard. Met de longtailboat zijn wij vanaf Ao Nang naar Railey Beach gegaan, daar scheen het strand wat mooier te zijn. EN dat was ook zo.Alleen de prijzen logen er niet om.. Toch wel 3/4x zo duur als Krabi. Dus hebben wij op zn Nederlands een cheeseburger en een patatje gedeeld.
Toen wij uitgegeten waren werd het ineens eb.. en hoe! Ik lag ziek onder een palmboom boekje te lezen en FLeur ging op ontdekkingtour met haar camera. Het was een mooi gezicht.. je kon alle stenen zien, krabben zien, stukjes koraal heel bijzonder! Ineens werd ik belaagd door gemuteerde te grote rode mieren op mn arm dus besloot FLeur op te gaan zoeken. Ineens stond Fleur voor een grot die zij gevonden had. Echt heel bizar. Fleur was er al ingeweest en wilde hem aan mij laten zien. Er stond een grote palm in het midden van de grot en kon je mooi zien hoe de zee een soort pegels heeft gemaakt van steen. Heel mooi en bijzonder gezicht!
Na ons avontuurtje Railey weer terug naar ons hostel in Krabi. In een overvolle gepropte bus werden wij naar naar huis gereden.
We gingen wat eten en slapen want de volgende dag (vandaag) op excursie naar Hong Island!
Vandaag dus vroeg uit de veren om de excursie te gaan doen. Het regende kei en kei hard.. en ook was het wat kouder. Lekker als je ziek bent.. maar goed je bent er toch en je wil wat zien!
Eenmaal aangekomen in Ao Nang waar wij vertrokken zijn wij op de longtail boat gestapt. We hadden een leuke gids hij noemde zichzelf Mr. Tjuup Tjuup haha. Hij was erg vrolijk en enthousiaist en dat is altijd leuk om te zien.
Bijna 20 min varen vanaf de kust van Ao Nang begonnen wij met snorkelen. Ik sprong als een blije orka het water in, Fleur bleef liever op de boot. Het water was erg helder dus Fleur heeft ook een hoop kunnen zien. Ik dus in het water lekker rondzwemmen en ineens zwom er een gigantische kwal op een meter afstand van me.. Ik draaide me direct om en in een volle borstcrawl weer terug naar de boot. Verder was het snorkelen wel heel mooi. Mooie koraal riffen, scholen van vissen, kwallen en allerlei mooie vissen... Jaa het was het zeker waard. Op de boot terug gekomen was een jongetje wat minder gelukkig.. Hij was dus vol op zijn borstkas gepakt door de kwal.. Erg naar was een mannetje van jaar of 12 ofzo. Zijn ouders waren goed kwaad, want hij had ons niet gewaarschuwd en ook geen EHBO kit of iets om te helpen.. Maar ach t blijft Thailand he?
We mochten van Mr. Tjuup Tjuup op het bovendek liggen van de boot en dit deden wij ook. We vaarden naar een lagune.. Erg mooi gezicht zeg. De zelfde vormen als onze ontdekte grot in Railey. Het water was groen in de lagune en we mochten eigenlijk niet zwemmen.. Onze gids duwde iemand het water in..en jaa iedereen sprong er ook maar in. Ik sprong vanaf het bovendek het water in.. Was alleen beetje ondiep maar het ging goed! Na even lekker badderen gingen wij naar Magic Island, hier gingen wij eten.
Er was niks Magic aan dit eiland. Het was afgeladen met boten, toeristen en zij wonnen hier schijnbaar palm olie. Een klote gezicht.. Een grote lelijke zilvere tanker onder de palm.. Tja niet echt ons favoriete plekje.
En daar was het moment.. op naar Hong Island.
Hong Island zelf was echt mooi. Mooi wit zand in een baai met mooi blauw water. Overal waren er memorials en foto's te zien van de tsunami in 2004. Sommige huizen waren nog stuk.. De tsunami had flinke sporen hier achtergelaten.. Maar goed Hong Island was mooi, maar het regende nog steeds.. dusja echt genieten was het niet. Ik had het stervens koud en kroop lekker dicht tegen Fleur aan in het zand.
Onze excursie was klaar en wij gingen terug. Ik begon mij wel echt beroerd te voelen, ik had het heel koud, maar wel een warm hoofdje.
Fleur verzorgde me goed op de boot en heb lekker op haar benen even geslapen.. wel wilde ik snel terug want het ging niet meer.. toch ff teveel gedaan!
We pakten een busje terug en werden gedropt bij ons hostel. Wel vreemd want onze chauffeur die stapte ineens uit om zijn was op te halen en de bus reed door met een andere chauffeur.. Hij reed prima, maar was echt gek op zijn rem en reed lekker door rood heen.. Iedereen keek bezorgd maar ach we waren weer veilig terug.
Verder lekker ff geslapen, weer aangesterkt en morgen gaan wij paar nachten naar Ao nang (strand waar wij eerder waren) voor 2 nachten.
Weersvoorspelling is bagger.. komende WEKEN regen, wel temperaturen rond de 25-35 graden.. maarja goed wel balen dus wij hopen op het beste.
Ojaa.. we hebben niks terug gehad van onze reisverzekering #HAATAAN ALLIANZVERZEKERINGEN. Want onze laptop zat niet in onze handbaggage en overtreden de regel..voorzichtig met je spullen omgaan.. Beetje jammer maar ach.
Naja goed Krabi was dus prima goed hostel met leuke vriendelijke mensen. Gewoon normale thaise prijzen.. alleen werd je doodgegooid met taxi chauffeurs die achter je aan liepen om te vragen of je ergens heen wilde.. Beetje bijzonder.. soms hinderlijk, maarja wel vriendelijke en behulpzame mensen voor de rest.
Luitjes dit was het weer! Ik zie julllie weer in Ao Nang!
Take care xxxxxxxxxxxxxxxxx
16 December 2012 - 12:00
Toos Bakker:
hoihoi
Zo, dat is weer een heel verhaal, zeg.
Een flinke trippel, zo die trap op, pffttt, maar wel goed doorgezet, hoor!!
( je vader zal het je zeker niet nadoen, haha)
Het uitzicht moet inderdaad fantastisch zijn geweest !!
Gelukkig heeft die kwal je niet te pakken gehad, want dat blijkt toch een irriterende questie te zijn !!
vervelend dat ook jij het te pakken hebt gehad,Patje, maar lekker dat Fleur weer is opgeknapt!!
Hoe is het met je teen Fleur? al minder pijnlijk hoop ik !!
Wanneer plaatsen jullie wat foto"s, ik ben zoooo benieuwd naar al die mooie "plaatjes"!!
ik hoop dat het weer een beetje mee zal zitten, want jullie hebben qwel lekker weer verdiend, als jullie zo ver weg zitten !!
Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhalen !!
xxxx Toos
16 December 2012 - 12:46
Rick & Denise:
Heeey Patje en Fleur!
Het is goed om te lezen dat jullie het erg naar jullie zin hebben!
We houden al jullie updates goed in de gaten!
Leuk om jullie avonturen zo te kunnen volgen ;)
Deze man wordt de nieuwe Ray Mears/Bear Grill
Heel veel plezier daar nog!
We houden contact!
Ciaoo Rick&Denise