Koh Phi Phi - Reisverslag uit Ko Phi Phi Don, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu Koh Phi Phi - Reisverslag uit Ko Phi Phi Don, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu

Koh Phi Phi

Door: Pat

Blijf op de hoogte en volg Patrick

10 December 2012 | Thailand, Ko Phi Phi Don

Eindelijk weer een verslag, doordat wij op de eilanden zaten was er super slechte internet verbinding en was internet niet echt voor handen.. maar wij zijn inmiddels weer op het vaste land.

Onze eerste stop na Bangkok was dus Koh Phi Phi, bekend als een party eiland en ook MONKEY BEACH! waar apen loslopen op het strand.

Na een te hectische busrit, waarbij wij bijna de bus hadden gemist vanaf Bangkok naar het zuiden :P kwamen wij veilig aan op Koh Phi Phi.
Als eerste gingen wij op zoek naar ons hostel. Onze accomodatie heette Golden Hill Bungalows.. duss eeh ja dat belooft wat.
Verbrand en bepakt kwamen wij de boot af en op zoek naar onze accomodatie. Zoals de naam al deed vermoeden moesten wij een vrij stijle heuvel op en duurde het 40 min in de brandende zon.
Eenmaal aangekomen pakte wij onze spullen uit en gingen gelijk op verkenningspad. Koh Phi Phi is erg klein en super toeristisch.
Uiteindelijk het strand gevonden en ja.. dat was wel echt een plaatje. Een prachtig mooi wit strand, met palmbomen en om ons heen veel groen. Fleur mocht helaas niet zwemmen nog.. maar er viel weinig te zwemmen want het water was zo ondiep dat je na 30 meter nog steeds het water tot kniehoogte kwam.
In de avond hebben wij de Reggaebar gevonden, een kroeg waar ze dus inderdaad reggae muziek speelde en een boksring in het midden van die kroeg hadden staan. Hier werden toeristengevechten gehouden.. de prijs was een grote gratis bucket (een volle liter gemixte drank) als je meedeed.
Twee jongens stapten dapper de ring in.. en ineens in de 3e ronde brak een van de jongens zijn kuitbeen na een trap. Erg tragisch en pijnlijk, maar gelukkig had hij wel een gratis bucket gewonnen! Je moet er wat voor over hebben?
Na dit gezien te hebben naar het strand waar allerlei feestjes waren, waar wij nog lekker hebben gechillt. Er waren allerlei vuur shows, touwtje springen met brandend touw en allerlei vette dingen te zien!

Op Koh Phi Phi hebben wij vooral gechillt op het strand, bij het zwembad en echt even vakantie gehouden.. want daar waren wij wel aan toe na een weekje chaos Bangkok! Het weer was er heerlijk voor, maar goed hier kwamen wij niet alleen voor.

Op de laatste twee dagen gingen wij doen op Koh Phi Phi waar wij voor kwamen.. Namenlijk apen spotten! Een dikke teleurstelling, want 2x grepen wij mis. De eerste keer gingen wij met de longtailboat naar monkey beach. Wij waren flink afgezet want het was maar 5 min varen en het kostte ons 500 baht!! oftewel 13 euro. Maar goed alles over voor de apen zou je denken .. Maar helaas het excuus was dat de apen sliepen. Zij vertelden ons dat wij de volgende ochtend om 7 uur 's ochtends terug moesten komen want dan waren ze er SUREEE!

Wij braaf de volgende ochtend (deze dag vertrokken wij overigens ook) vroeg opgestaan om de apen te bekijken. Fleur en ik sprongen om half 8 's ochtends in de Kayak en vaarden er snel heen. We hadden haast want wij moesten voor 11 uur 's ochtends uit checken en om 12 uur ging de boot.. best wel krap tijd zeg maar.
Maar goed.. wij dus kayakken naar Monkey Beach.. 2 uur lang gewacht maar weer GEEEEN MONKEYSS!! Wij als een gek terug kayakken, snel naar onze GOuden Heuvel Bungalow gesprint.. Uitgecheckt, spullen gepakt, gedoucht en met spullen en al van de heuvel bijna afgerold om de boot te halen.. Want ehh we hadden nog maar 15 min om vanaf onze hostel naar de boot te gaan.. Uiteindelijk toch...... de boot wel gered :) !
Op naar Koh Lanta want dat wordt onze volgende stop.

Koh Phi Phi, vonden wij mooi qua stranden, gezellig en leuk qua uitgaan.. Maar veeeeeeel te toeristisch, relatief duur en de Thaise bevolking was niet echt aardig. Ze deden hier echt ALLES voor het geld en zij probeerden je alles aan te smeren. Verder waren er geen wegen dus waren de straatjes heel druk en de lokale bevolking hadden allemaal fietsen.. Dus de hele dag hoorden je alleen maar fietsbelletjes haha Fleur en ik werden er helemaal gek van. Maarja na Bangkok was dit wel ff lekker hoor!

Onze volgende stop Koh Lanta stond bekend als redelijke stranden, warm klimaat, groter eiland, maar ook lekker rustiig en minder toeristisch.

That's all folks stay tuned en hou vol he in die kou hehee :P!

XXXXXXXXXXXXX

• 10 December 2012 - 09:31

Claudia:

Wat leuk om te lezen allemaal,jullie hebben het echt gaaf!!

Jammer van de apen.

groetjes uit Almere

• 10 December 2012 - 19:23

Toos:

lekker chillen op het strand....heerlijk !!
    Wel jammer dat jullie die apen niet gespot hadden, maar er jullie komen er zéker nog wel veel tegen in het verre Azië !!

Laat je niet gek maken als toerist hoor....ze weten jullie anders te veel geld uit jullie zakken te trekken !!
    Jullie hebben weer echt hele gave verhalen, als ik het lees waan ik mij ook ff daar, haha

Geniet lekker weer verder,
    wij gaan de kerstboom maar eens opzetten , om ff lekker "in the mood "te komen !!

XXXXToos