Chaotic Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu Chaotic Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Patrick Bakker - WaarBenJij.nu

Chaotic Bangkok

Door: Pat

Blijf op de hoogte en volg Patrick

29 November 2012 | Thailand, Bangkok

Onze reis is officieel begonnen en wij trappen af in Bangkok, Thailand. De hoofdstad van Thailand met 10 miljoen inwoners en waar wij tot aan zondag zullen gaan verblijven.

Eenmaall veilig aangekomen in Bangkok, Thailand na een behoorlijk lange vlucht die trouwens prima was ging ons avontuur van start. De euro's ruilden wij in voor de Baht en voelden ons heel even rijk.. 10.000 Baht is ongeveer 350 euro.. dus ja behoorlijk verschil met onze munteenheid haha. Al onze spullen gepakt en op zoek naar de taxi die ons naar het hostel zou brengen. Onze eerste kennismaking in het verkeer van Bangkok waren piepende banden, veel toeters, heel veel remmen en geen verkeersregels, oftewel CHAOSS. Dus ja behoorlijk anders als Nederland en ben heel eerlijk, was wel beetje zenuwachtig hoor in de taxi
Uiteindelijk aangekomen na een kotsmisselijke taxi rit van 30 min kwamen wij aan in ons hosteltje. Onze gastvrouw Joy ontving ons hartelijk en vertelde ons het één en ander over Bangkok.. de helft kwam niet aan want we waren kapot en konden alleen maar aan slapen denken dus dat deden wij ook op advies van haar om maar een paar uurtjes te slapen ivm met de jetlag.
Wij hadden lekker ff paar uurtjes geslapen en waren helemaal fris om even stukje Bangkok te verkennen, we kozen ervoor om naar Siam Square te gaan met de Skytrain. Echt een gigannnnnnnnnnnntisch groot winkelcentrum.. waar je opzich primaaa kan shoppen zeg maar ;). Van Rolls Royce, tot Apple, bioscoop, supermarkt noem het maar alles zat erin.. wij kochten wat kip en een hamburger bij de Mac ook lekker toch :P !??
Na Siam Square en een paar markten verkend te hebben gingen wij terug, want we zaten er echt doorheen en hadden echt slaap nodig.

woensdag 28/11, was er een nationale feestdag hier in Thailand. Het is een lichtjesfeest om zo de goden te eren, de rivier en de koningen van Thailand. Daar hadden wij veel zin in maar dat begon pas rond 18:00.. dus wij moesten onszelf toch zien te vermaken eerst. Wij gingen weer naar Siam Square om wat marktjes te bekijken en geloof het of niet... maar de enige echte GANGNAM STYLE Psy was in Bangkok en wij wilden hem even spotten wat ook gelukt was!
Eindelijk begon het lichtjesfeest bijna en heel Bangkok en omstreken haastte zich naar de rivier. Men offerde een prachtig bloemstuk op, met wierook en een kaars om zo de goden te eren.. ook was er heel veel vuurwerk en stak men wensballonnen op voor goed geluk. Ook wij hadden een mooi bloemstuk in het water gelegd.. je mocht een wens doen, maar die mogen wij helaas niet verklappen ;) !
We waren te laat voor de taxi boot en hebben mijlen ver gelopen tot blaren aan toe onder onze voeten. Uiteindelijk uitgevonden welke bus wij moesten nemen en weer veilig terug ons bed in. We waren kapot, maar wel voldaan en een heel mooi traditioneel evenement gezien.

donderdag 29/11, vandaag een boeddhistische dag voor de boeg. Wij gingen de belangrijkste tempels verkennen en wat meer te weten te komen over de leer van Boeddha.
Wij begonnen in het Wat Phra Kaew en de Grand Palace de nr. 1 trekpleister in Bangkok. Een gigantisch mooi complex van allerlei oude gebouwen, tempels en koninklijke kamers waar ceremonies gehouden werden. Het was er ook echt ontzettend druk, vooral de chinezen toeristen waren er in grote aantallen.. Gelukkig zijn wij net wat groter dan de meeste Chinezen dus konden wij het meeste toch wel bekijken :P.
Na de indrukken van dit mooie complex gingen wij een rondje lopen over de Amulet Market. Deze amuletten staan voor allerlei soorten wensen en idealen, zo zijn er amuletten voor geluk, liefde, geld e.d. Wij wilden ook een amulet kopen, volgens de leer van de boeddha helpt dit bij het bereiken van jouw levensdoel.. en ja zeg zelf.. altijd mooi mee genomen is het niet? Wij hebben beide een passende amulet gevonden die wij als armband gaan gebruiken.
Na deze markt zijn wij naar Wat Pho gegaan, een zeer bekende boeddhistische tempel met de grootste liggende boeddha ooit gevonde. Wij hadden geluk, want er kwam een groep monniken preken zingen bij deze boeddha, fascinerend om te zien ik wilde bijna zelf een monnik worden. Wat Pho was minder toeristich en prettig om doorheen te lopen, minder groot als Wat Phra Keuw, maar wel minstens zo mooi met een opmerkelijke bouwstijl.
Na al dat boeddhistische gedoe hadden wij honger gekregen.. en ja toch kunnen die chinezen heerlijk koken, dus zijn wij Chinatown ingeweest. Een grote wijk midden in Bangkok met allerlei eet toko's, speelgoed en andere.. jaa vage dingen? Wij waren beland bij een eetkraam midden op straat.. onze stoelen zaten dan ook midden op de weg dus dat was wel spannend. Het eten was er heerlijk, goedkoop en het bier ging per 660ml dusja hoe perfect wil je het hebben??
Nadat wij onze buiken vol hadden gegeten weer terug naar het hostel, waar ik nu met mijn volle buik een verslag aan het typen ben :).

Morgen gaan wij naar de floating markets (om 05:45 opstaan) dus je moet er wat voor over hebben, gaan wij met de speedboat door de grachten van Bangkok en 's avonds.. tjaa misschien een bokswedstrijd kijken of een kroegentocht?? Dat moeten we maar even bekijken. Wat een zwaar leven hebben wij toch he?

In iedergeval vermaken wij ons prima, ook al is het hier totaaaaaaaaal anders en niet te vergelijken met welke Europese land dan ook. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, het eten is top en allemaal prima betaalbaar. Tja soms proberen ze je op te lichten en bedelen ze om geld. Het is allemaal logisch want het contract tussen rijk en arm is goed te zien in Bangkok. Wij blijven hier nog paar dagen en trekken dan weer door naar.. weten we nog niet!

Het is voor os ondertussen wel slaaptijd. Heleeeeeeeee dikke kus van ons, succes in ons kikkerlandje en wij denken en missen julie.

p.s. foto's komen later want wij hebben wat problemen met het uploade hier van.

Ciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooo

• 29 November 2012 - 18:17

Danny:

Vet ik wil ook PSY zien! Los gegaan op Gangam style? Nog veel plezier ik lees het veder!

• 29 November 2012 - 19:08

Toos Bakker:

Nou....dat ziet er al prima uit. Ook ik heb in 1994 enkele dingen gezien die jullie nu gezien hebben.....het gevoel komt ff terug, haha
    Geniet met volle teugen, hou alle mooie dingen maar 'vast' , tot horens, xx
    Ook een dikke kus van papa
    XxxxToos

• 30 November 2012 - 18:23

Cristina:

Dag lieve schatten,
    Wat een belevenis. Ik ben erg blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben en samen genieten van alle mooie dingen. Ik neem aan dat het daar lekker warm is. Hier is het echt koud... brrr.
    Ik mis jullie wel erg hoor, maar ik ben ook erg blij dat jullie zo genieten. Het is daar een andere wereld. Ik ben nooit in Thailand geweest, maar wel in andere landen in Azië en het is inderdaad fascinerend. Ik hoop gauw wat foto's te kunnen zien.
    Heeeeel veeeeel plezier en laat weten wat jullie volgende bestemming wordt.
    Geniet van alles om je heen, van elkaar en vooral take care!
    xxxx en een hele dikke knuffel
    mams

• 02 December 2012 - 11:42

Kim:

Hey lieverds! Wat een super verhaal! Sommige dingen zijn ook heel herkenbaar voor mij!
    Hoop dat jullie het naar jullie zin hebben!
    Dikke kus, kim

• 02 December 2012 - 11:42

Kim:

Hoop dat jullie het naar jullie zin hebben!
    Dikke kus, kim

• 03 December 2012 - 09:25

Nathalie V Gelderen:

Wat super verhaal, en al veel leuke dingen mee gemaakt. Ik blijf jullie zeker volgen hoor..

xxx

• 27 December 2012 - 11:48

Saskia:

Wil jullie even extra fijne dagen wensen. Geen Hollandse kou en familiebezoekjes, maar warmte en korte broeken en helemaal saampjes alleen. Veel liefde en romantiek voor jullie in de laatste week van dit jaar maak er iets vets van. Dikke kus sas quincy en kiana